thesis

Δίκτυο{ Δημιουργία & Αποστολή/Διακήρυξη/Δράση Δικτύου

«Ψηλά τα Χέρια!»Με αφορμή την 30η Απριλίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών- το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, χρησιμοποιεί φέτος το σύνθημα «Ψηλά τα Χέρια!», υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα της μη βίαιης διαπαιδαγώγησης των παιδιών.  
Το Δίκτυο διοργανώνει Ανοικτή Συζήτηση με θέμα «Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;», την Τρίτη 3.5.2011 στο Υπουργείο Παιδείας (Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη), στην οποία θα παρουσιαστεί η δράση του Δικτύου έως σήμερα, θα τοποθετηθούν επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων. Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το περιεχόμενο και τη μέθοδο της εκπαίδευσης στον θετικό γονικό ρόλο αλλά και το έργο που μπορούν να επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες και άλλοι κοινωνικοί φορείς σχετικά με την συμβουλευτική προς τους γονείς για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους χωρίς σωματική τιμωρία.
Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση
Πρόγραμμα
Ερωτηματολόγιο

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών:
«Είναι στο χέρι σου!»Με αυτό το κεντρικό σύνθημα διοργανώνονται φέτος εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών στη Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Απριλίου 2010 από το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά και τον Συνήγορο του Παιδιού.
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: εικαστικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης, θεατρικά δρώμενα, έκθεση αφισών, εργαστήριο βιωματικής εμπειρίας για μαθητές, στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Από τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών χωρίς βία σε μια κοινωνία χωρίς βία».

Αφίσες 1 2, Πρόγραμμα, πρόσκληση, δελτίο τύπου Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ,
Δελτίο Τύπου Δικτύου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας, το Υπουργείο Παιδείας διακίνησε εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας με την οποία προτείνεται την 30η Απριλίου οι δύο τελευταίες διδακτικές ώρες να αφιερωθούν σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις με το θέμα αυτό.
Εγκύκλιος

 

Εκδήλωση κατά της σωματικής τιμωρίας στον Βόλο
Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και το Home-Start Νέας Ιωνίας-Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση κατά της σωματικής τιμωρίας τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στην αίθουσα Gold Star στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η εκπαιδευτική δράση με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση γονέων κατά της σωματικής τιμωρίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Οκτωβρίου 2009 στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.
Δελτίο Τύπου, Αφίσα, Πρόσκληση, Πρόγραμμα

 

Σηκώστε τα χέρια κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, 11 Δεκεμβρίου, το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά υπενθυμίζει την ανάγκη να βγει το ξύλο από τη ζωή μας! Στο πλαίσιο της καμπάνιας του για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας, δημιούργησε τρία μικρά βίντεο και μια σπονδυλωτή κάρτα.

Τα βίντεο έγιναν με την ευγενική συμμετοχή του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, της ηθοποιού Κάρμεν Ρουγγέρη και του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου.
Την κάρτα με το μήνυμα «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο... Ας βγει και από την ζωή μας!», εμπνεύστηκε ο Ευγένιος Τριβιζάς και φιλοτέχνησε η ζωγράφος Λίνα Καρανικολάου. Δείτε την κάρτα εδώ. Δελτίο Τύπου εδώ.

Ο Καραγκιόζης κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!


 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!

 

Η Κάρμεν Ρουγγέρη κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!

 

«Τα χέρια είναι για να φροντίζουν και όχι για να τιμωρούν. Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!»

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών», θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο Μέγαρο (10:30 - 13:00) η Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα, Αφίσα

Παρουσίαση μαθητών από το 40ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Έρευνα μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Στατιστικά στοιχεία
για τη σωματική τιμωρία
σε ευρωπαϊκές χώρες

Ακούστε το τραγούδι "Χέρια",
διαβάστε τους στίχους

Ανοιχτή επιστολή του Δικτύου στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Με αφορμή την 30η Απριλίου, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε την επιστολή στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Σποτ "Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά!

Ρεπορτάζ του Σκάϊ για την εκδήλωση του Δικτύου για την Πρόληψη
και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά (Ζάππειο, 30/4/2009)

 

Εκπαιδευτική δράση για την καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας
Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και το Home-Start Νέας Ιωνίας-Βόλου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2009  εκπαιδευτική δράση σε σχέση με την καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά. H δράση αφορά στην επίσκεψη στελεχών του Home-Start Νέας Ιωνίας-Βόλου σε όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων μαθητών προσχολικής και σχολικής ηλικίας των περιοχών Βόλου και Νέας Ιωνίας και τη συνεργασία μαζί τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Συνέδριο «Η εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά»

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και το Home-Start Νέας Ιωνίας-Βόλου διοργανώνουν συνέδριο με θέμα «Η εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, Μελισσιάτικα, Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Προσωρινό πρόγραμμα εργασιών
(.pdf 142KB)
Aφίσα (.jpg 163KB)
Aίτηση συμμετοχής (.doc 26KB)


Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά

Τα μέλη του Δικτύου για δεύτερη χρονιά αξιοποιούν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά (30 Απριλίου) για να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους κατά της χρήσης της σωματικής τιμωρίας και κάθε μορφής βίας στα παιδιά.

Με Δελτίο Τύπου το Δίκτυο επισημαίνει τη σημασία της συμμετοχής όλων μας στην αλλαγή στάσεων και πρακτικών της κοινωνίας σε αυτό το ζήτημα. Επίσης, το Δίκτυο απευθύνει επιστολή στα Παιδιά, τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, η οποία θα αναγνωστεί στα σχολεία και θα αναρτηθεί σε εκπαιδευτικούς και προνοιακούς χώρους. Μαζί με τις εκδηλώσεις δημοσιότητας, τα σεμινάρια και τα μηνύματα που στέλνει σε  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, φέτος το Δίκτυο ετοίμασε και σύντομα θα διακινήσει κάρτες με μηνύματα κατά της σωματικής τιμωρίας που εμπνεύστηκε ο Ευγένιος Τριβιζάς και φιλοτέχνησε η Λίνα Καρανικολάου.

 

Φυλλάδιο - δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Νέο μονόφυλλο φυλλάδιο του Δικτύου με τον δεκάλογο κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.
Το φυλλάδιο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ (.pdf .zip 416MB)


Εγχειρίδιο για επαγγελματίες που εκπαιδεύουν
ή συνεργάζονται με γονείς

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική Πρόνοιας) και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Παιδιού, δημιούργησαν το εγχειρίδιο «Η εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά» που απευθύνεται σε επαγγελματίες που εκπαιδεύουν ή συνεργάζονται με γονείς.  
Το εγχειρίδιο μπορείτε να δείτε εδώ (.pff .zip 3MB)

 

Τριημερίδες για επαγγελματίες
σε θέματα σωματικής τιμωρίας στα παιδιά
Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης διοργανώνει στα Παραρτήματα ΚΕΚ της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης τριημερίδες ενημέρωσης επαγγελματιών σε θέματα σωματικής τιμωρίας σε παιδιά. Η τριημερίδα στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου και στη Ξάνθη στις 14,15 και 16 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής (προθεσμία υποβολής 12/10/2007) εδώ (.doc 52KB)

 

Ο Δεκάλογος Κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά
κυκλοφορεί στην Αθήνα
Περισσότερες από 700 αφίσες με τον Δεκάλογο Κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά ταξιδεύουν μαζί μας στα λεωφορεία, τα τρόλλεϋ, τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το μετρό, ενώ ο Δεκάλογος προβάλλεται και στις οθόνες του τραμ.
Ο Δεκάλογος συντάχθηκε από το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά στο πλαίσιο των δράσεων του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την χρήση της σωματικής τιμωρίας και την υιοθέτηση μη βίαιων μεθόδων για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όπως είναι η επικοινωνία και ο διάλογος.
Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, τον ΟΑΣΑ και τις εταιρείες ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ-ΟΣΕ και ΤΡΑΜ για την ευγενική συνεισφορά τους στην προσπάθεια του Δικτύου για την αλλαγή των κοινωνικών αντιλήψεων και την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά, φαινόμενο ευρέως διαδεδομένο στη χώρα μας.

 

30 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας, το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, καλεί τους φορείς και τους πολίτες να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για την κατάργηση της χρήσης της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά και δημοσιοποιεί τον Δεκάλογο κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοσή του.
Δελτίο Τύπου (.doc 97KB), Δεκάλογος
Ραδιοφωνικό Μήνυμα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ν. Ηλείας

 

Σεμινάριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα
σωματικής τιμωρίας παιδιών
14-16/11/2006
Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δικτύου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ), πραγματοποιήθηκε στις 14-16/11/2006 σεμινάριο στους χώρους του ΚΕΚ ΙΚΠΑ στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχαν 22 επιστήμονες. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα σωματικής τιμωρίας παιδιών επιστημόνων οι οποίοι στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή, εκπαιδεύουν και στηρίζουν γονείς. Το πρόγραμμα περιλάμβανε θέματα όπως: η επίδραση και ο αντίκτυπος της χρήσης της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά και στην κοινωνία, οι ενήλικες ως ομάδα στόχος: εκπαίδευση και λειτουργία ομάδων, οι γονείς ως φορείς μη- βίαιης συμπεριφοράς και δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης, οι γονείς ως ενεργοί πολίτες, κ.λπ.

Δίκτυο - Νέα -Μέλη - Σωματική τιμωρία - Η φωνή των παιδιών - Νομοθεσία - Δημόσιες θέσεις - Διεθνές πλαίσιο - Συνδέσεις
© ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - Designed by: Design Obsession